HTML

Az én kampányom

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás kampányában résztvevőknek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Elvész a szavazatom?!

2009.05.29. 11:00 Perneczky László

Sokan tanakodnak, hogy elvész-e a szavazatuk, ha az LMP-re adják, de végül mégse jön össze elegendő. Egyrészt, higgyük, hogy sikerülhet! Másrészt, írtam a szerintem helyes hozzáálálsról egy kis példabeszédet:
=======

A menzán nyolcféle ételből választhatsz. Ebből hetet nem igazán szeretsz, egyet meg szívesen ennél. Esetemben ilyen lenne pl. a fás zeller-retek és fonnyadt paprikából álló saláta, a kelkáposzta-főzelék főtt tojással, a zsírban tocsogó hurka, a zsizsikes bableves, az  émelygős-édes török baklava, az utasellátós jellegű száraz májkrémes zsömle vagy a messziről szagló sült tök. De van a menün a kedvenced is, pl. pármai sonkás parmezános spagetti, friss salátával és könnyű száraz borral. 

A nyolcból úgy kell választanod, hogy a többség döntése szerinti menü lesz. Van rá esély, hogy a kedvenced is menüre kerül, de könnyen lehet, hogy a menzakoszthoz szokott többség úgy dönt, hogy megelégszik a megszokott menzakoszttal. 

Mire szavazol, tudván, hogy valamit így is - úgy is lenyomnak a torkodon?! Kinyilvánítod, hogy te a kedvencedet ennéd?! Megpróbálsz másokat is beszervezni, hogy veled szavazzanak? Vagy te állsz a többség mellé, mondván, na jó, végülis a kelkáposztával is megelégszem?! 

Én nem mérlegelném, hogy a választási matematika szerint melyik az a kisebbik rossz, hanem kinyilvánítanám a saját álláspontomat! Végre van igazi választási lehetőség, és én a kedvencemet akarom!

Ha ebben a körben nem jön össze, akkor sem volt hiába! Eszem, amit megetetnek velem, de legalább a lelkiismeretem tiszta... Én adtam egy esélyt a kedvencemnek! Tán legközelebb már több szavazatot kap, de ha most sem állok mellé, akkor tán végleg lekerül a menüről!

===

Érted, mire gondolok? 
"Nem értem pontosan, mire gondolsz, Náti, de érzem!" 

14 komment

Címkék: választás elveszett rossz voks szavazat megalkuvás lmp kisebbik

A bejegyzés trackback címe:

https://erzem.blog.hu/api/trackback/id/tr921150549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gilderoy 2009.05.29. 11:11:44

A szavazat akkor is elvész ha "nagy" pártra adod, hiszen azt tudjuk hogy mit fognak csinálni.

Az évek meg a rutin 2009.05.29. 12:42:44

A szavazat nem vész el, csak átalakul: nagy pártnál pici autópályává, kis pártnál talán valami nagyobbá és mássá.

BrianBrian 2009.05.29. 15:52:11

Még ha négy százalékot kap a párt, de épp nem jut be a Timi, akkor se vész el a szavazat, mert hála a voksoknak, azzal a tudattal vághatunk az országgyűlési választásnak (és igazából annak az eredménye számít) neki, gyűjthetjük a pénzt, a cetlit, a támogatókat, hogy megalakulása után néhány hónappal, az első valódi megmérettetésén több mint százezer első választása az LMP.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.06.01. 15:43:19

Simán meglesz az 5%, nem kell félni :)

Improver 2009.06.01. 18:42:23

Ha a kopogtatócédula gyűjtés sikerült, akkor ezt is megcsináljuk! ;)

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.06.01. 20:49:31

Hello Improver!
Jó a blogod, kár, hogy nem frissíted! Sikerült a tréning?

Improver 2009.06.01. 21:35:41

@-Samael: köszi a véleményt és az érdeklődést! Folyamatos őrlődésben vagyok, hogy mit csináljak épp, rengeteg a teendőm, tudom, hogy mit hogy kéne, de mégse úgy csinálom... áhh, de ez itt nagyon OFF, úgyhogy nem is folytatom.

Viszont most hogy már van ösztönzés, a blogomat folytatom, még ma írok egy újabb bejegyzést, és összefoglalom a történteket, tanulságokat. A tréning fantasztikusan sikerült! :)

steverubellreborn 2009.06.02. 03:59:17

nem vész el mert meglesz a hozadéka az országgyűlési és önkormányzatin is.

elhinchaviola 2009.06.02. 11:06:42

Bizakodhatunk, de valószínűleg most még nem lesz meg az 5%.150-200 aktivistával az maga a csoda volna. Remélem valamelyik kicsit (MDF, SZDSZ) és akkor a ránk szavazók jövőre is itt maradnak. Ha nem, akkor félő, hogy a néhány ezer elkötelezett LMP simpatizánson kívül a többiek elveszett szavazatnak tekintik és elpártolnak.

elhinchaviola 2009.06.02. 11:07:24

"valamelyik kicsit megelőzzük" sorry

Dani˙ 2009.06.02. 12:34:27

szerintem úgy kell gondolkodni, hogy ha mindenki így csinálná, akkor nagyon jó lenne. Tehát ha mindenki mindig úgy gondolja, hogy a nagy pártra szavazok, mert annak van csak esélye, akkor az rossz, mert semmi nem ösztönzi aztán már a nagy pártokat, hogy "jobbak" legyenek. Viszont ha mindenki úgy voksol, hogy ez a legjobb, igen erre teszek, akkor mindig minden pártnak normális dolgokkal kéne előállniuk és sokkal jobb lenne az egész. Ha mindenki úgy gondolkodik, hogy az a legjobb gondolkodás, ahogy ha mindenki gondolkodik, akkor jó, akkor jó.
: )

steverubellreborn 2009.06.02. 15:07:04

@elhinchaviola:
Viszont ha minden jelentősebb helyi vagy országos ügyön ajta lesz az LMP megmarad a médiatámogatottság az meg vonzani fogja a szavazókat is.

Karcolt lendület 2009.06.02. 15:14:08

A szavazat azok számára vész el, akik nem kapják meg. ;-)

Attól, hogy nem lépi meg a küszöböt egy párt, még nem vész el a szavazata: mutatja, hogy van már némi társadalmi támogatottsága - csak még a parlamentiek által önvédelemből állított baromi magas lécet nem sikerült megugornia. (Viszont minden szavazat hozzájárul a szavazatarányhoz, amikből az 5%-ot számítják...)

Azt pedig már többször leírtam, bármi is lesz itt az eredmény, nem szabad elkeseredni és feladni: a lényeg, hogy az LMP felkerüljön a politikai térképre. Még a parlamenti választásokon is necces lehet a helyzet (ott sokkal bonyolultabb a jelöltállítások miatt a cédula-gyűjtés is), a másfél év múlva esedékes önkormányzatin kell tudni bekerülni minél több helyre: ott tud majd több elempés elkezdeni részt venni a konkrét ügyek intézésében és arcot szerezni magának. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem kell most is mindent megtenni a jó szereplésért... :-)

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.06.02. 15:16:44

@Karcolt lendület: Pont az a célunk, hogy a mostani EP-választással felkerüljön az LMP a politikai térképre. Ezért tényleg nincs elveszett szavazat! Most még az utolsó 3,5 napban meg kell nyomni, hogy növekedjenaz ismertségünk. Segítsetek Ti is!
süti beállítások módosítása