HTML

Az én kampányom

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás kampányában résztvevőknek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Tömeges plakátleragasztások országszerte

2009.05.26. 12:50 [eon]

Sajnos országszerte leragasztják a plakátjainkat a nagyobb pártok. Budapesten főleg a Fidesz a választási hirdetési célra kihelyezett farost lapokon ragaszt felül minket. A matricáinkat pedig a Főváros egyik SZDSZ-es képviselője távolíttatja el mindenhonnan. Más városokról is érkeznek hírek, a legfrissebb most éppen Nyíregyházáról:

Szia!

A szocilaisták csúnyán leragasztanak mindenkit Nyíregyen: vagyis a
jobbikot, meg az LMP-t, mert csak ezek a plakátok voltak eddig kint

Lehet kérni intézkedést?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intézkedni csak akkor tudunk, ha a sérelmezett tevékenység nem történt három napnál régebben. Ugyanis ennyi időn belül tehetünk panaszt a választási bizottságnál. Egyébként ezzel a gyakorlatával az MSZP és a Fidesz megsérti a választási törvény 42.§-ának (6) bekezdését:

(6) A plakátot úgy kell elhelyezni, hogy az ne fedje más jelölt vagy jelölő szervezet plakátját, és károkozás nélkül eltávolítható legyen.

A választási törvény szerint a következő módon nyújthatunk be, illetve nyújthat be bármely állampolgár panaszt:

78. § (1) A panaszt és a kifogást (a továbbiakban együtt: kifogás) úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb a sérelmezett tevékenységtől, illetőleg döntés meghozatalától számított három napon belül megérkezzen. A kifogást elbíráló választási bizottság, illetve bíróság a benyújtott kifogásról a beérkezésétől számított három napon belül dönt.
(2) A kifogásnak tartalmaznia kell a törvénysértés bizonyítékainak megjelölését és a kifogás benyújtójának értesítési címét. A hiányosan benyújtott kifogást érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani.

5 komment

Címkék: plakátleragasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://erzem.blog.hu/api/trackback/id/tr961144613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

swissler · http://berlincallingschaffi.blog.de/ 2009.05.26. 17:29:04

Sziasztok!

siófokon az összes plakátot leszedték amiket kiraktam... elég szánalmas, de nincs szerencséjük mert megyek még a héten újakat kirakni... =)

érzem!

Karma Gedeon 2009.05.26. 18:30:19

@swissler: hallod-é, ezek színes plakátok, avagy ilyen home-made?
mert ha lenne vmi fekete-fehér és célratörő, akkor azt könnyebben tudnám megoldani, és főleg olcsóbban!!!
szegeden.

swissler · http://berlincallingschaffi.blog.de/ 2009.05.27. 02:55:08

@Karma Gedeon: a kampányirodából vannak, pestről az official színes plakátok meg matricák.

halar 2009.05.28. 01:20:50

hát leragasztották a plakátot, amit illegális helyre tettetek ki. naneeeee... így nem lesz más

[eon] · http://szazhetvenhat.blog.hu 2009.05.28. 07:59:39

@aronman: Kedves aronman! Azért arra felhívom a figyelmedet, hogy ezek a plakátok legális helyeken vannak. Olvasd el a választási törvényt! Legálisan lehet ilyen oszlopokra ragasztani, az egyetlen kikötés, hogy a választás után 30 napon belül el kell távolítani.
süti beállítások módosítása